TICE – Turkish Integrity Center of Excellence

Etik ve Uyum Yöneticileri Platformu Hidiv Buluşmasını 16 Ekim 2015 tarihinde Çiğdem Gürer’in (SMMM, CFE) “Uluslararası Yolsuzluk Karşıtı Yasaların Kısa İncelenmesi” sunumu ile gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi ile gerçekleştirilen buluşmamız kapsamında “Yolsuzlukla Mücadele” konusunda önde gelen “FCPA, UK

Birleşik Krallık UKBA ve Brezilya Temiz Şirket Yasası” yasalarının detaylı bir şekilde analizi gerçekleştirildi. Bu yasaların yanında Türkiye’deki uygulamalar ve Rüşvet-Yolsuzlukla Mücadele alanındaki yaşanan gelişmeler paylaşıldı.

  • Dünya’da yaşanan Rüşvet ve Yolsuzluk vakaları nelerdir?
  • Amerika Birleşik Devletleri – FCPA Kanunun tarihi, içeriği, eleştirisi ve FCPA’e uyum için yapılması gerekenler nelerdir?
  • FCPA kapsamında hangi şirketler ceza almıştır?
  • Birleşik Krallık – UKBA Kanunu içeriği, eleştirisi ve UKBA’e uyum için yapılması gerekenler nelerdir?
  • FCPA ve UKBA yasaları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?
  • Brezilya – Temiz Şirket Yasası, içeriği, diğer yasalardan farklılıkları, Temiz Şirket Yasası’na uyum için yapılması gerekenler nelerdir?
  • Türkiye’deki Yolsuzluk ve Rüşvet alanındaki uygulamalar ve gelişmeler nelerdir?

sorularının cevabını yanıtlayıp, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele için hem yasalar hem de eğitim anlamında daha neler yapılabilir konusunu tartışma fırsatını yakaladık.

Katılımcılarımızın yoğun ilgilisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Çiğdem Gürer  (SMMM, CFE) GRR Danışmanlık Kurucusu

2015 yılından itibaren, GRR Danışmanlık kurucusu olarak Suistimal Risk Yönetimi, Suistimal Soruşturmaları, İç Denetim, Yabancı Yatırımcıya Hazırlık, Yönetim Kurulu Danışmanlığı, Kurumsallaşma hizmetleri vermekte olan Çiğdem GÜRER, kariyer hayatı boyunca turizm, üretim, finans, enerji, sağlık, medya, spor, inşaat gibi pek çok sektördeki şirketlerle çalışmıştır.

1999 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan GÜRER, 2003 yılından bu yana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirdir ve Türkiye’nin ilk Uluslararası Suistimal Denetçi’lerinden (CFE) biridir.İş hayatına dünyanın dört büyük denetim, danışmanlık şirketlerinden birine vergi denetim ve danışmanlık uzmanı olarak başlayan Çiğdem Gürer takiben, yaklaşık beş yıl, bir kimya şirketinde finansal kontrolör olarak çalışmış ve şirketin iç kontrol sistemlerinin kuruluşu projesine liderlik etmiştir. Çalışma hayatının son sekiz yılından fazlasında, dünyanın dört büyük denetim, danışmanlık şirketinden birinde Risk Yönetimi Danışmanlığı yapmış olan Gürer, şirketin Suistimal Önleme ve İnceleme Bölümü’nü yönetmiştir.

Sunum PDF

Etik ve Uyum Yöneticileri Platformu Hidiv Buluşmaları “Uluslararası Yolsuzluk Karşıtı Yasaların Kısa İncelenmesi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir